CT קרסול מה הלאה לאחר פענוח - בן 14.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/07/2018 | 17:03 | מאת: שרית

בן 14.5 הופנה לצילום רנטגן ולאחריו לCT קרסול שמאל לאחר מעידה. צילום הרנטגן הראה ממצא חשוב ולכן הופנה גם ל-CT. אלו הממצאים : שאלתי האם יש כאן משהו לא תקין שחורג מהתפתחות בהתאם לגיל 14.5, והאם יש צורך להמשיך לאורטופד ילדים: להלן פענוח:סיבת הפניה: חבלה. ממצאים: באספקט לטרלי אחורי של מטאפיזיס דיסטאלח של הפיבולה, מודגם ממצא קורטיקלי ליטי עם גבולות סקלרוטיים חדים, ללא עדות לתגובה פריאסטלית, בקוטר עד 2.2 ס"מ, מתאים ל-NOF. עצם ססמואידלית בקצה פטישון לטרלי. עצם משולש עם שינויים דגנרטיביים בשוליים. פרט לכך ללא ממצא גרמי. אין לזהות קו שבר. עמדה תקינה של העצמות במפרקים. המרווחים והמשטחים המפרקיים שמורים. ללא עדות לדיסלוקציה. ללא עדות לנוזל יתר תוך פירקי. הרקמות הרכות: ללא ממצא בולט. אשמח לתגובה. תודה

שלום רב לפי הפענוח מדובר בממצא שפיר לחלוטין NOF. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול