עצם בולטת בצד הפנימי של כף הרגל אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/01/2018 | 12:45 | מאת: לי

שלום, אבקש לשאול, לבתי בת ה-10 סובלת כבר הרבה זמן מכאבים בכף הרגל, בצד הפנימי של הכף יש לה עצם בולטת (בשני הרגליים). לקחתי אותה לאוטופד פעמיים. האחד אמר שהיא צריכה רפידות מיוחדות לנעליים אבל זה לא פותר את הכאב ...השני טען כי זהו מבנה כף הרגל שלה והכאב יחלוף כשתגיע לגיל ההתבגרות...כמובן הילדה ממשיכה להתלונן כי כואב לה והיא נאלצת לעשות תנועה משונה...סוג של מתיחת הכף לטענתה זה קצת מקל על הכאב... גם בוצע צילום ובעקבות זה קיבלנו תגובתם של שני הרופאים...ובכל זאת האם אתם מכירים את התופעה האם יש פתרון לכאב?האם עוד אפשר לעשות משהו נוסף לעזור לה?

שלום רב ייתכן ומדובר בנביקולר עודפת הגורמת לכאבים. מדרסים יכולים לעזור, אך כאשר אין הקלה יש לשקול ניתוח להורדת עצם זו, בד"כ יחד עם תיקון הפלטפוס. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול