נקע בעייתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/07/2004 | 20:38 | מאת: יבגני

לפני חודשיים וחצי נקעתי את כף הרגל במהלך משחק כדורגל! היתה נפיחות גדולה גדןלה באזור ,בבדיקת רנטגן לא נמצאו סימנים לשבר,ובבדיקת מיפוי עצמות בבית חולים איכילוב נמצא שיש סימנים פוסטראומטים מסויימים של נקע חזק אך ללא קריעת סחוס, יש קושי במהלך פעילות גופנית במיוחד בקפיצה! מה ניתן לעשות חוץ מלחכות כמו שהציע האורטופד? והאים יש סיכוי שהבעיות מהנקע ישארו תמיד?

04/07/2004 | 15:04 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יבגני שלום. לא אוכל לתת המלצות טובות לטיפול ללא בדיקה מסודרת אך בעיקרון ניתן גם לבצע טיפול פיזיוטרפי לחיזוק שרירים לייצוב הקרסול, לטווח תנועות ולשיפור תחושה פרופריורצפטיבית (מיקום הקרסול במרחב). כמו -כן במידה ויש נזק רצועות קשה ניתן לטפל גם ניתוחית. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול