שבר בפטישון חיצוני ובמסרק 5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/11/2017 | 19:44 | מאת: שלומית

לאחר נפילה -שני שברים וקיבוע בגבס ל -6 שבועות. הוסר הגבס ונערכו צילומים. בממצאים (לאחר הצילום נכתב: מצב לאחר שבר מטטרזוס 5 כף רגל שמאל ומצב לאחר שבר ניתוק בפיבולה. סיכום-כמתואר.) התקשרתי לאורטופד המטפל כדי לברר מה מצב השבר. לתשובתו : השבר בתהליך חיבור, המצב תקין וניתן להתחיל לדרוך והתחלתי פיזיוטרפיה. שאלתי היא : האם כשהשבר לא סיים סופית את תהליך האיחוי לא יכול להיגרם נזק לעצמות מדריכה ופיזיוטרפיה(שדי כואבת..)? כמה זמן לוקח תהליך איחוי סופי? האם ניתן לחזור לעבודה במצב זה(יש לציין שעלי לעלות לעבודה 3 קומות ללא מעלית-אך מאוד רוצה לחזור כבר לשיגרה) ושאלה אחרונה- מתי יש הקלה ולו קלה בכאבים?

שלום רב אין כל מניעה להתחיל לדרוך לאחר ששת השבועות. אין כל מניעה להתחיל פיזיותרפיה. השבר בתהליכי חיבור ולא יגרם נזק. להיפך - פיזיותרפיה רק תקדם את מצבך. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול