כאבים בקשת החיצונים של כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/10/2017 | 23:38 | מאת: תהילה

שלום. אני בת 30, בעלת יתר גמישות במפרקים באופן כללי וסובלת מעודף משקל. מזה זמן רב, הרגליים שלי כואבות לאחר כל עמידה והליכה ממושכת, בעיקר כפות הרגליים, ברמה שבה לאחר מנוחה, אפילו של כמה שעות, הצעדים הראשונים שלי נעשים בצליעה כאובה. הכאבים חולפים לאחר כמה צעדים, כל עוד אני בתנועה. אני מודעת לכך שהמשקל העודף מעמיס על השרירים והמפרקים שלי, אבל הכאבים בדרך כלל חולפים לאחר יום מנוחה. לפני קצת יותר מחודש קמתי מכיסא בתנועה סיבובית ומנח רגל שמאל שלי היה כזה שרוב המשקל נח על החלק החיצוני של כף הרגל. חשתי כאב חד שהמשיך לאורך היממה שלאחר מכן. מאז אותו יום, בכל פעם שאני מתחילה את היום או קמה לאחר ישיבה אני סובלת מאותו כאב חד. אם אני נועלת נעליים נוחות, הכאב נעלם לאחר כמה צעדים אבל הוא נוכח מאוד כאשר אני יחפה, ושמתי לב שאני דורכת על הרגל בצורה שונה מהרגיל מתוך אינסטינקט כדי שלא יכאב לי. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שזה "שבר הליכה", בהתחשב בכך שהוא לא נגרם כתוצאה מהליכה? האם זה משהו שאמור להדאיג אותי ולשנות את סדר היום שלי, או שהמצב יסתדר לאורך זמן עם המשך פעילות רגילה? תודה

שלום רב יתכן ומדובר בנקע לאחר החבלה הסיבובית או שבר. יש לבצע צילום רנטגן ולפנות לבדיקת אורטופד, עדיף מומחה לכף רגל וקרסול. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול