ניתוח הלוקס ריגידוס ותוצאותיו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/08/2017 | 14:54 | מאת: AVI

שלום. לפני כשנה החלה בליטה בצד הבוהן ברגל שמאל. בתחילה לא הפריע אבל עכשיו מפריע מאד. לא יכולה לנעול רוב הנעלים שלי. כאב בבוהן. משתמשת במפריד סיליקון בין האצבעות. אורטופד כף רגל איבחן הלוקס ריגידוס בכף רגל שמאל. הציע אפשרות לניתוח. מהו הניתוח? האם הוא אפקטיבי (יש שטוענים שהתופעה חוזרת) מהו משך זמן החלמה ומהי (אם אפשר לכמת) מידת הכאב? תודה על התשובה

שלום רב ישנם מספר סוגי ניתוחים להלוקס ריגידוס, תלוי בגיל, מידת פעילות, ומידת הרס המפרק ומיקום הכאבים. הניתוח הפשוט ביותר נקרא כאילקאומיה, בו מנקים את הזיז הבולט והכואב ללא נגיעה במפרק. במידה והכאבים רק שם, זהו ניתוח די מוצלח, שיכול לתת מספר שנים של שקט. במידה והמפרק הרוס או אין תזוזה, ניתן לשקול קיבוע מפרק או החלפתו. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול