שבר ליספראנק בגב כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/08/2017 | 11:32 | מאת: אייל

לפני כשלושה וחצי חודשים איזור תחילת מאי נפלה עליי כספת ששוקלת כמה מאות קילוגרם. בבת חולים נאמר לי שהמכה יבשה ואחזור ללכת כרגיל תוך שבועיים גג חודש. חבשו לי את הרגל והלכתי עם קביים למשך שבוע. המצב באמת השתפר והתחלתי לדדות ובהמשך אף ללכת. עם זאת, עברו כבר כמעט 4 חודשים והכאב עדיין שם. שלחו אותי למיפוי עצמות ובצילום התגלה כי יש לי שבר ליספרנאק. כרגע אני מחכה לאורתופד לקבל ייעוץ. כמו שזה נראה כנראה שכף הרגל התאחה בצורה לא טובה על השבר עצמו, עם זאת אני עדין הולך אמנם לא בשיאי ועיקר הכאב הוא בבוקר כשאני קם. עם זאת עם נעלים מרופדות פחות כואב. שאלותיי הן : 1. האם אני אצטרך לעבור ניתוח על מנת לפתור את הבעיה או שמדובר בפיזיותרפיה. 2.במידה ואעבור ניתוח כמה זמן החלמה לאחר מכן עד שאוכל לחזור לעצמי? בכלל אחזור לעצמי? 3.איזה סוג של טיפול זה, גבס? ברגים? תודה רבה על ההקשבה, אייל.

שלום רב על מנת להבין את מהות הפציעה, ממליץ לבצע CT של כף הרגל. במידה ויש תזוזה או בעיה ספציפית במפרק לעיתים אין מניעה מביצוע ניתוח לקיבוע המפרק הפגוע. במידה והכאבים עברו ניתן כמובן להמתין עד שיכאב ממש. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול