קרע ברצועה ta בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/07/2017 | 21:10 | מאת: דורית

שלום רב ביום שני נחבלתי ברגל ואובחן קרע ( לא חלקי ) בגיד ta בקרסול ללא חבלה חיצונית. היום יום חמישי בערב. רופא יקבל אותי רק בראשון אחה"צ. שאלות: 1.האם יש משמעות למהירות הניתוח? כרגע בבית עם רצועה תומכת, קרח מדיי פעם וכדורים נגד כאבים. מסתובבת חלקית בבית ולרופאים. 2. מה סוג הניתוח ? חתך חיצוני ותפרים או לפרוסקופיה ? 3. יש הבדל בזמן הגבס לאחר הניתוח באחת משתי האפשרויות? תודה מראש על התשובה

שלום רב לא ברור לפי התיאור האם קרעת את גיד הטיביאליס אנטריור או קרעת רצועה בקרסול. שתי פגיעות שונות לחלוטין עם טיפול שונה לחלוטין. במידה ויש קרע בגיד עצמו, אזי בד"כ הנטייה לטפל ניתוחית ומוקדם ככל שניתן, על ידי חיבור קצוות הגיד יחדיו ותפירתם. ההחלמה כשישה שבועות בגבס. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול