דפורמציה על שם הגלונד , Haglund's Deformity

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/07/2017 | 21:26 | מאת: דרור

שלום! אובחנתי עם Haglunds Deformity דרך צילום רנטגן. האורטופד אמר כמובן שניתן להוריד את הדפורמציה רק בעזרת ניתוח. יש לי tendonitis ולא tendonosis לפחות כך האורטופד אומר, ככה שהגיד שלי לא פצוע ממש, למעשה לא כואב לי בשום פעולה שאני עושה כלל.. הכאב מופיע לי רק בבוקר וגם הוא מאוד זעיר, הדפורמציה ממש קטנה ואפילו קשה להבחין בה אך לפי מה שהבנתי היא רק תגדל ותהווה בעיה, אינני רוצה להגיע למצב בו הטיפול יהיה חמור יותר. אני ספורטאי וזה חלק ממש גדול מחיי, כידוע לי גידים משתייכים בקטגוריית הרקמות האבסקולריות שאין בהם זרימת דם וחומרים גבוהה ולכן ההתאוששות היא מאוד קשה והסיכוי לחזור לביצועים שהיו לי הם נמוכים, לכן אני לא רוצה לפצל או לחתוך את הגיד כלל. האם יש דרך לבצע את הניתוח להסרת הדפורמציה בלי לנתק או לחתוך (בכללי להתעסק) בגיד אכילס? הבנתי שיש ניתוח "זעיר פולשני" שבעזרתו ניתן לשייף את העצם בלי ההחלמה המערכת. אני ממש אשמח לעזרה!

שלום רב ניתן לבצע את הניתוח ארטרוסקופית ובעזרת מכשיר מיוחד המשייף את העצם ללא הסרת או ניתוק הגיד. ההחלמה לכן קלה יחסית. יש לשקול בכלל צורך בניתוח כיוון שלפי מה שאתה רושם אינך סובל ממש מכאבים המצריכים ניתוח. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול