חבלה בכף רגל שמאל בעקבות נפילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/07/2017 | 10:30 | מאת: לימור

בשנת 1993 נפלתי ונחבלתי בכף רגל שמאל. היה לי שבר. כתוצאה מכך יש לי שחיקת סחוס. אני צולעת בדריכה ראשונית אחרי לילה של שינה. יש לי כאבים כל הזמן. המקום רגיש. במהלך השנים עשיתי מספר סי.טי שהפענוח שלהם הוא: פענוח סי.טי בשנת 2010: הדוגמו שינויים איכטואוארטריטים מתקדמים בקדמת הקלקנאוס השמאלי עם ציסטת תת קליפתיות. פענוח סי.טי משנת 2014:שינויים פוסט טראומתיים עם שני פרגמנטים ללא חיבור גרמי בצמוד לזיז הקדמי של עצם הקלקנאוס בגודל עד 8 מ"מ עם סקלורוזיט וציסטות טוב-כונדרליות באיזור. בעבר הרחוק לפני 20 שנה נאמר לי שהמפרק לא תקין ויש להוציא ולחבר את עצם העקב עם עצם על ידה. ב-2015 פניתי לפרופסור מומחה לכף רגל שאמר היום הרפואה מתקדמת והמליץ לי על ניתוח suggest midfoot fusion taio navicular and camcaneo cubold הייתי רוצה לדעת מה הניתוח הזה? ובאיזה בית חולים הכי כדאי לבצע אותו?

שלום רב מדובר בניתוח בו מאחים את המפרקים החולים והכואבים. איחוי המפרקים מבטל למעשה את הכאבים הנובעים מהם. הניתוח פוגע חלקית בלבד בתנועות כף הרגל, אך בד"כ ההגבלה בתנועה לא מורגשת. ניתן לבצע בכל בית חולים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול