שבר בעקב ללא תזוזה החלמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/06/2017 | 20:45 | מאת: מוטי

לדר טיטיון שלום רב אני בן 39 בריא מאוד אך מעשן כחפיסה אחת ביום. לפני כ -5 שבועות בטיפשותי הרבה ביצעתי עבודות בביתי ובמסגרת זאת רציתי לפנות כל מיני גאנק מהבוידעם ועליתי על סולם גובה כ-1.2 מטר והאחיזה בקופסה גדולה וכבדה גרמה לי לאבד שיווי משקל ונפלתי מהסולם (להוסיף חטא על פשע של טיפשותי הרבה הייתי עם כפכפים) כתוצאה מכך אובחן אצלי שבר בעצם העקב ללא תזוזה וללא נזק לעצמות נוספות למעט דחיסה של כ-2 עד 3 מילימטר. במרכז הרפואי (אסף הרופא) הוחלט על טיפול שמרני של סד גבס למשך שישה שבועות . הדברים שאמר לי הרופא מאוד חרו לי והכניסו אותי לדיכאון כבד ואני במצב נפשי איום ונורא עקב המחשבה שאהיה נכה לכל המשך חיי עקב השטות הזאת. מהתשובות שראיתי כאן באתר ומהספרות הרפואית בנידון אני למד כי כנראה הרופא צדק. שאלותיי הם: 1.האם בכל זאת יש סיכוי להחלמה? 2.ואם לא החלמה מלאה לפחות שלא אסחב רגל או אצלע למשך המשך חיי? 3.האם יש עוד משהו שניתן לעשות בנידון? תודה מקרב לב לך. מוטי

שלום רב שברים בעקב אכן גורמים בד"כ לכאבים והפרעות בעתיד, אך לא כל השברים. ישנם שברים ללא תזוזה או תזוזה קלה אשר מחלימים בצורה טובה. כל מקרה נבחן לגופו. יש לזכור כי ההחלמה לוקחת בין שנה לשנתיים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול