יעוץ דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/12/2003 | 14:37 | מאת: סופי

לפני 15 שנה עברתי ניתוח bilat/ hemulaminectomy L5 L4-L5 discectomy חזרתי לתפקוד מלא ואיכותי עד לפני שבועיים. ללא שום "הודעה מוקדמת" התעוררתי וכשהתחלתי ללכת הרגשתי שהרגל רדומה אינה נשמעת לי שונה כמו נכות מסויימת ותחושה זאת היתה מלווה בכאבים מהגב שמקרינים אל הישבן והשוק של רגל שמאל . כאב זה ותחושה זו היו מוכרים לי ולכן בפאניקה מוחלטת הגעתי לאורטופד. הוא לאחר הבדיקות והטסטים שעורכים לחולה הפנה אותי לMRI- להלן התוצאה: כולל לאחר גידוליניום ליפןמה של הפילם ללא עדות לעיגון רושם לשינויים ניתוחיים באלמנטים אחוריים של L4-L5 ןאטרופיה של שרירים פארא ורטברלים יותר משמאל L4-L5בלט ושינויים דיסקוגניים אימפרסיה בינוניתשל השק מעט יותר מימין. היצרות הנקב השמאלי עם רושם לבקע פורמינלי קטן הדוחק את השורש במקום L2-L3 בלט ושינויים דיסקוגניים מלווים אימפפרסיה בולטת למדי וסימטרית של השק L3L4 שינויים דומים פחותים וסימטריים שינויים פחותים במרווחים נוספים הייתי אצל שני פרופסורים לשם התיעצות ושניהם פה אחד אמרו לי שאני חייבת ניתוח דחוף להצלת הרגל אחרת גם ניתוח מאוחר יותר אפשר שלא יניב תוצאות טובות בקשר לפעילות נורמילת של הרגל . הם גם דיברו על עוד ניתוח בשלב אוחר יותר :ניתוח קיבוע. אתמול שבתי עם כל התוצאות לאורטופד שלי והוא בפרוש אמר:למרות שאני לוקח אחריות רבה על בריאות ושיקום הרגל אנני מציע לך בכלל ניתוח בשלב הזה אני חושב שצריך קודם לנסות טיפול שמרני כגון:שחיה פיזיוטרפיה ואפילו כירוופרקט חזרתי לנקודת המוצא שלי ואני מתלבטת קשות האם ללכת לטיפול שמרני או שאני מסתכנת באיבוד הפעילות של הרגל אם כך אני שואלת מה הייתם מציעים לי ??? ובאיזה טווחים של זמן או פסק זמןאפשר לנסות טיפולים שמרניים ולא לסכן את הרגל??? יש לציין שאני לא חשה כבר בכאבים אלא רק ברגל ה"ישנה" החלשה אני מצטערת על גודל ההודעה אך ניסיתי ככל שאוכל לתת את כל הפרטים כדי שאוכל לזכות בתשובה הכי מדוייקת שאפשר אני מבקשת בכל לשון של בקשה תשובה מהירה ככל שאפשר אודה לכם מאוד מאוד סופי

19/12/2003 | 08:53 | מאת: ד"ר זאב אשכול

19/12/2003 | 09:01 | מאת: ד"ר זאב אשכול

סופי חביבתי, לצערי נוהל הרפואה הממוחשבת עדין לא הוטמע כדרוש. לבעייתך אופי כרוני. ככלל, עדיף טיפול שמרני. אם קיימת חולשה משמעותית ברגל שמאל או אי שליטה על סוגרים או שאינך מתמודדת עם הכאב, ממליץ לפנות מעל גלי הפורום לד"ר נסים אוחנה לשקילת התערבות ניתוחית.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול