2 ציסטות בכבד בגודל 1.6 ס"מ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/08/2005 | 02:52 | מאת: נטלי

מה הטיפול המומלץ כאשר מגלים ציסטות בכבד ? לפני 4 שנים היו לי בעיות של שלשולים משך תקופה ארוכה. הייתי מאושפזת בבי"ח, חשדו במחלת קרוהן, אך שללו את האפשרות. מה שכן, עברתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה אשר במהלך השנייה הסירו לי פוליפ מהקיבה. בהווה, אני סובלת מכאבים וגירודים באיזור הכבד, צרבות חמורות ובבדיקות שעשיתי יש עדות לציסטות (שלפני 4 שנים היו "רק" 5 מ"מ) ולמרקם שומני של הכבד. איזה כיוון מומלץ לבדיקה ? האם לתופעות שתיארתי יש שם כולל והאם יש צורך הכרחי בהתערבות כירורגית ? אודה לכם מאוד על הבהרות משום שהלחץ שלי מכל הנושא הוא גדול.

29/08/2005 | 21:38 | מאת: ד"ר אייל גל

לציסטות פשוטות בכבד אין כל משמעות ואינן דורשות טיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול