מעי רגיז ושלשול?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/08/2005 | 19:52 | מאת: טלי

ד"ר שלום.בד"כ כל חודשיים שלושה מפיע אצלי שלשול(פעם /פעמיים ביום למשך יומיים שלושה)מלווה במיחושים ורעשים בבטן שגורמים לגזים רבים ולכאבי בטן העליונה והתחתונה ותחושת חולשה . כעת זה קרה לי שוב ונוסף גם כאב בגב התחתון בצד שמאל. אני בת 22 ויש לי 2 אבנים בכיס המרה בקוטר 6 מ"מ כל אחת ואני מטופלת מזה שבוע וחצי בצמחי מרפא סיניים להמיסם באופן טבעי. שאלתי אלך היא האם יש לי תסמונת המעי הרגיז? האם כל שלשול דורש טיפול? והאם כתוצאה מהאבנים במרה היה לי שלשול ? מה דעתך בעניין? תודה רבה על תשומת הלב וההתייחסות.

26/08/2005 | 16:17 | מאת: ד"ר אייל גל

אבנים בכיס מרה אינן גורמות לשלשול וייתכן כי דווקא הצמחים שאת לוקחת גורמים לכך. לא מכיר טיפול אפקטיבי להמסת אבני מרה, אם אינן גורמות לכאבים אין צורך לטפל בהן. לגבי מעי רגיש, ייתכן שמדובר בכך אך לא יכול לקבוע אבחנות באינטרנט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול