מעי רגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/08/2005 | 22:31 | מאת: איתן

ד"ר גל שלום, תודה רבה על העזרה עד כה, במהלך השנה וחצי האחרונות אני סובל ממעי רגיז המאופיין באופן שונה למקרים שמסופרים בד"כ במאמרי רשת ובפורומים ספציפיים (וגם לא לקריטריוני רומא 2). אני סובל מכאבי בטן תחתונה, איני משלשל ואין לי עצירות הרבה גזים בעבר- היום הרבה הרבה פחות, בסיום היציאה אני מרגיש כאב בפי הטבעת לאחר היציאה ,עקב התכווצות או פתיחה לא מלאה, וכתוצאה לא מצליח לסיים ומופיע כאב גירוי. רפואה קונבנציונאלית לא עזרה אך המאופטיה קלאסית היטיבה עד כה עם התסמינים עד ליותר מ 60%. כעת אחד התסמינים שנותרו הוא מן רגישות באיזור הקרוי ברפואה כ סיגמא לפני פי הטבעת. במיוחד במהלך אכילה וסיומה אני מרגיש רגישות גבוהה שם הנותנת הרגשה של צואה בתוכה וממש יושבת ומעיקה שם ולא סוחבת אותי לשירותים. המגמה של הבראתי הינה חיובית מאד אך עדיין איני בריא, מזה שנה סבלתי מהתסמינים יום ביומו כעת אני יותר ימים בריא בשבוע מאשר סובל. רציתי לשאול לדעתך, האם המגמה החיובית מסמנת את ההתקרבות אל האושר המיוחל? האם יש הסבר או פתרון לתסמינים שתיארתי אני עדיין סקפטי שיש לי מעי רגיז מאחר ואין שינוי ביציאות אצלי, אשמח לדעתך מודה לך מקרב לב על ההקשבה הסובלנות והעזרה, אני אישית מאד מאד מעריך את עבודת הקודש שאתה עושה בפורום

19/08/2005 | 15:41 | מאת: פרופ' ירון ניב

תאור מתאים יותר להפרעה פונקיונאלית במערכת העיכול ובהגברת הרפלקס קיבה-מעי. מגמת השיפור תלך ותתחזק והאופטימיות חשובה ביותר להצלחת הטיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול