מחלת הקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/08/2005 | 20:25 | מאת: איתי

שלום ד"ר אני כותב לך לאחר הרהורים רבים לגבי המחלה והיכולת שלה להתפתח לסרטן במעי . א. האם יש סיכוי גדול לחולי קרוהן לחלות בסרטן?. ב. האם במחלת הקרוהן יש פוליפים ? שאני יודע שעם הזמן הם הופכים לסרטניים. אני באופן אישי לאחר ניתוח שכרתו לי חלק מהמעי הדק + השסתום. אני מרגיש טוב עם התקפיים "מכניים" {לפי הרופאה} כמעט כול חודש, אבל אין סימנים לדלקת ,ברוך השם. ד"כ אגב אני כבר 10 שנים לאחר הניתוח.

17/08/2005 | 23:28 | מאת: ד"ר אייל גל

במחלת קרוה'ן של המעי הדק אין סיכון יתר לסרטן המעי הגס מעבר לאוכלוסיה הרגילה. כשיש פגיעה בחלקים גדולים של המעי הגס עולה הסיכון גם לסרטן המעי והדבר דורש מעקב רצוף ע"י קולונוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול