ממצאי סי טי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/08/2005 | 21:02 | מאת: הילה

לד"ר גל שלום, ושוב אני רוצה להודות לך על התשובות שניתנות במהירות ובהתנדבות, ושוב אני מורידה בפניךאת הכובע! שאלתי אותך בקשר לממתא שנמצא בסי טי אצל חברה שלי שסובלת מכאבים בטן וחום מצד ימין במשך מס' חודשים (עיבוי קל של דופן הצקום והטרמינאל איליום + בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ) אמרת שהממצא הזה יכול להתאים לדלקת במעיים מסוג קרוהן, האם הממצא הזה יכול להתאים גם לחיידק או זיהום באיזור. תודה רבה הילה (דואגת לחברה שסובלת...)

13/08/2005 | 21:16 | מאת: הילה

יש לציין שבדיקות הדם תקינות לחלוטין!!!

13/08/2005 | 21:33 | מאת: ד"ר אייל גל

יש כמובן אבחנה מבדלת לממצאים ב CT ביניהם תהליכים זיהומיים חריפים (אם כי לרב זה לא יימשך חודשים), שחפת ולימפומה של המעי. כמו כן ייתכן שהממצאים ב CT מטעים ונובעים מטכניקה או פענוח לא נכון של הצילום ולכן רצוי להשלים את הבירור ע"י בדיקת קולונוסקופיה עם ביופסיות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול