בעיות בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/08/2005 | 15:28 | מאת: לילך

אני בת 21 ומזה מס' חודשים אני סובלת מבחילות קשות שמונעות ממני לישון וכאבי בטן, בנוסף אני נוטלת אלטרוקסין לטיפול בבלוטת התריס. כל בדיקות הדם שלי תקינות וכך גם השתן.הייתי אצל רופא משפחה שהוא גם רופא גסטרו ןאני מטופלת בכדורי זנידקס, נקבעה לי כבר בדיקת גסטרוסקופיה אך אני חוששת ממנה מאוד. לאחר קריאה בכל מיני אתרים ניסיתי מס' אופציות כמו דיאטנית שתבנה לי תפריט בריא מכיוון שעד עכשיו הייתי אוכלת את כל מה שרק נראה לי בלי התחשבות במידת הבריאות שלו לגוף אז הנחתי שכל המצב שלי נגרם מתזונה לא נכונה אך הרופא שלי אמר שכדאי לעבור את הבדיקה והביקור אצל הדיאטנית הוא בגדר הדרכה ולא טיפול מונע. אני מעוניינת לשמוע אופציות לטיפול או אפילו אופציות למקור ההרגשה הנוראית הזו לפני הבדיקה שהיא מבחינתי הצעד האחרון וכמו שכבר הזכרתי אני מאוד מאוד חוששת ממנה לכן לא איכפת לי לנסות כל דבר אחר. אשמח לשמוע מכם תשובה בתודה ושבוע נעים.

07/08/2005 | 21:19 | מאת: ד"ר אייל גל

קיימות גם אפשרויות לבדיקות לא פולשניוות כגון בדיקה לחיידק הליקובקטר בתבחין נשיפה וכן נסיון טיפולי בכדורים להורדת חומציות על מנת לאבחן רפלוקס חומצי לוושט. רופא הגסטרו יכול להציע לך בדיקות שונות אך הבחירה היא שלך לאחר שתשמעי את כל האלטרנטיבות ומה היתרונות והחסרונות שלהן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול