ריפלוקס או הליקובקטר או מה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/08/2005 | 14:28 | מאת: נורית

במרץ התחילו לי תחושות חנק בגרון, שגררו שיעול וליחה (בהתקפות) עד כדי הקאות קטנות (כמו להעלות גירא), תבחין נשיפה הראה הליקובקטר, גסטרוסקופיה היתה תקינה לחלוטין, לקחתי שבוע את האנטיביוטיקות, ובמשך 4 שבועות שני לוסק ליום. יש שיפור חלקי בלבד. עדיין, אחרי אוכל, ולפעמים גם סתם, יש לי תחושה של מלאות בגרון, שגוררת שיעולים וליחה. רופאת א.א.ג לא מצאה כלום, גם לאחר שהרדימה לי את הגרון, וגם המשטח גרון היה תקין, פרט לקנדידה על הלשון. גם אם לא אבחנו ריפלוקס ממש עדיין, הרי הלוסק אמור היה לחסל את העניין, והוא מצליח חלקית בלבד. אז מה זה יכול להיות? עוד משהוא, אם אני שוכבת לאחר האוכל המצב הרבה יותר גרוע מאשר אם לא. תודה רבה ד"ר גל, מראש.

07/08/2005 | 19:02 | מאת: נורית

עוד תוספת, לאחר הפסקה של כמה שבועות שוב אם אני אוכלת טיפה יותר מידי, אני "מעלה גירה".

07/08/2005 | 21:16 | מאת: ד"ר אייל גל

זה בהחלט נשמע כבעיה של רפלוקס וייתכן שפשוט לא קיבלת את התרופות מספיק זמן. ניתן לבצע גם ניטור חומציות בוושט של 24 שעות כדי לגלות אם אכן מדובר ברפלוקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול