סרטן בתרסריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/08/2005 | 08:58 | מאת: איריס

אבי בן 82 סובל מסרטן בתרסריון - אנו מאוד חוששים מניתוח בגילו - סובל גם מבעיות בלב ומלחץ דם גבוה- שמענו על טיםול שניקרא LEISER FOTO COAGULATION האם אפשר למצוא טיפול כזה בארץ ואיפה , תודה רבה

07/08/2005 | 21:01 | מאת: ד"ר אייל גל

גידול בתריסריון הגורם לחסימה של המעי מחייב טיפול ע"י ניתוח לצורך ריפוי אולם במקרים שבהם לא ניתן להשיג ריפוי או כשמדובר באדם חולה מאד וקשיש ניתן לנסות לפתוח מעבר דרך הגידול בשיטות אנדוסקופיות. השיטה הנפוצה והטובה ביותר היא ע"י הכנסת קפיץ מתכתי (STENT) דרך הגידול המאפשר מעבר של מזון למעי. אפשרות של צריבת הגידול ע"י לייזר קיימת אך הגידול חוזר בדרך כלל מהר מאד לחסום את המעי ויש צורך בטיפולים חוזרים. מדובר כמובן בטיפולים שאינם מרפאים את המחלה אלא רק מקלים על החולה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול