חיידק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/08/2005 | 02:36 | מאת: קרן

שלום רב, יש לי מס' שאלות חשובות ואודה לך מקרב לך על תשובותיך אמי מטופלת בשילוש האנטיביוטי לטיפול בחיידק בקיבה- רציתי לדעת- 1. האם קיים קשר בין נטילת התרופה אספירין לדילול דם לבין בעיות בקיבה והאם מותר לה ליטול תרופה זו בעת הטיפול האיניביוטי ולאחריו? 2. שאלה נוספת- האם חיידק בקיבה גורם לבחילות קשות (בעיקר בבוקר?)? איך ניתן להסביר את הבחילות מהן היא סובלת, מבחינה רפואית?

07/08/2005 | 20:56 | מאת: ד"ר אייל גל

התרופה אספירין עלולה לגרום בפני עצמה כיבים ודימום במערכת העיכול ולכן לא רצוי לתת אותה לחולים עם בעיות קיבה ובמיוחד שידוע על נוכחות החיידק הליקובקטר. עם זאת לפעמים חייבים לקבל אספירין כדי למנוע מחלת לב או שבץ ואז יש לתת אותה עם תרופה המגנה על הקיבה. הבחילות יכולות להגרם על ידי הדלקת שגורם החיידק, ע"י אספירין וגם על ידי הטיפול האנטיביוטי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול