כאבים בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/08/2005 | 19:52 | מאת: ליז

שלום רב! אני בחורה בת 29 , אשר בשבוע האחרון סובלת מכאבי בטן עליונה, את הכאבים אני ממש יכולה לדמות להתקפת ציר לידה זאת אומרת מגיע התקף לכמה שניות ונעלם ואז ישנה רגיעה ואני מרגישה בסדר וכעבור זמן מה ( לא בזמן קצוב כמובן) חוזר שוב ההתקף ונעלם, חשוב לי לציין כי בעבר סבלתי מחיידק בקיבה אשר אובחן בבדיקת נשיפה במבחנה קיבלתי טיפול מתאים ומאז הכל בסדר , חשוב לי לציין כי הכאב אותו אני חשה כיום שונה מהכאב שחשתי בעבר כאשר דובר בחיידק. שאלתי היא : האם מומלץ לי לעשות בדיקת גסטרו? על מה יכולים להעיד סימנים אלה האם על אולקוס או כיב בקיבה או אולי על איזה גידול????? חשוב לי לציין כי היציאות שלי תקינות בשבוע האחרון למעט היום שמעט שילשלתי, אני ללא הקאות או בחילות. לתשובתך אודה

06/08/2005 | 19:57 | מאת: ליז

שכחתי לציין שלפני כחודש וחצי ביצעתי אולרסאונד בטן שבו הכל נמצא תקין כולל בדיקות דם שנמצאו תקינות בערכיהם. תודה לתשובתך.

07/08/2005 | 15:47 | מאת: ד"ר אייל גל

הכאבים יכולים להעיד על מחלה פפטית כגון כיב קיבה או תריסריון אך האופי ההתקפי של הכאבים יכול להעיד גם על מחלות אחרות כגון אבנים בדרכי המרה. רצוי לפנות לרופא ולחזור על תבחין הנשיפה וכן לבצע גם בדיקות דם (תפקודי כבד) ואולטראסאונד בטן. ד"ר גל

07/08/2005 | 16:02 | מאת: ליז

ראשית אני רוצה להודות לך על תשובתך המהירה והמפורטת. קראתי שהמלצת לי על בדיקת תיפקודי כבד ואולטרסאונד בטן ברשותי נמצאים התשובות של תפקודי כבד שביצעתי בדיוק לפני שבועיים מאחר ורופאת הנשים שלי שלכה אותי כדי לקבוע לגבי גלולות להלן התשובות: bilirubin0.6 bilirubin conjugated 0.1 bilirubin unconigated 0.5 alkp 70.6 alt 30 ast 23 נוסף על כך ביצעתי אולטרסאונד בטן לפני כ חודשיים כדי למנוע חשש לאבנים בכיס מרה והאולטרסאונד נמצא תקין. לאחר ששתי בדיקות אלה בוצעו על מה כן יכולים להעיד כאבי בטן אלה? ואם אכן זהו כיב בקיבה מה הטיפול בו ואיך מגלים אותו האם רק ע"י בדיקה פןלשנית גסטרו? לתשובתך אןדה מאוד ליז

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול