דלקת כסיבה לחוסר ברזל?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/08/2005 | 00:55 | מאת: מיה

בעלי בן 59 בריא בדרך כלל אך לאחרונה התגלה בבדיקת דם חוסר בברזל ברמה של 12.3 ותופעה נוספת ומוזרה שבעטייה נשלח למיון לבדיקה קרדיולוגית ( כאבים עזים מאד באיזור הכתפיים ןחלק עליון של החזה כ- 1/2 דקה ומיד חולף הכאב.) בבדיקה הקרדיולוגית שללו סיבת בעיות לב. קרוב לחודשיים תוקפים אותו הכאבים המוזרים מדי מס' ימים. לפעמים 3-7 התקפים במס' קטן של דקות. שאלתי : בבדיקת גסטרו נמצאה דלקת בוושט, בתריסריון וברירית הקיבה ( שאגב לא הרגיש אף פעם כאבים) האם זו יכולה להיות סיבה לכאבים ולחוסר בברזל? שאלתי זו נובעת מהעובדה שאימי קיבלה כאבים בחזה ושלחו אותה הביתה כשהדיאגנוזה הייתה בעיה בקיבה. לא משנה כבר שבאותו לילה היא נפטרה בסופו של דבר מהתקף לב. לכן אני מנסה לקשר בין השניים. אודה מאד על תשובה מיה

06/08/2005 | 15:41 | מאת: ד"ר אייל גל

דלקת בקיבה ובוושט יכולה לגרום לאנמיה וגם לכאבים באזור החזה. אם הטיפול לא יעזור לסימפטומים יש להמשיך בבירור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול