צורך בבדיקה נוספת עקב הימצאות פוליפים במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/08/2005 | 18:50 | מאת: זיוה

שלום לרופא! לפני כחודש עברתי בדיקת קקולונוסקופיה וירטואלית ובין הממצאי הסריקה נמצא נגע פוליפוידי בקוטר 6 מ"מ הנראה על גיבעול במרחק של 57 ס"מ מהאנוס.אין עדות לפוליפים משמעותיים ואין עדות לתהליך תופס מקום לאורך כל מעי הגס. פניתי לרופה גסטרו אשר יעץ לי לבצע בדיקת קולונוסקופיה רגילה לבירור הממצאים הנ"ל היות והבדיקה היא מאד לא נעימה,הינני שואלת את כבודו:האם הבדיקה היא הכרחית לאור הממצאים אשר תיארתי מעלה? לתשובתכם,אודה. זיוה

06/08/2005 | 15:32 | מאת: ד"ר אייל גל

הפוליפ הקטן עלול לגדול ולהפוך לסרטני וכן ידוע כי הבדיקה הוירטואלית אינה מזהה את כל הפוליפים ולכן רצוי לבצע קולונוסקופיה כדי להסיר את הפוליפ. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול