הרניה סרעפתית, ודלקת בוושט?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/08/2005 | 13:30 | מאת: rk

שלום רב! בשל צרבות חוזרות , עברתי בירור ע"י גסטרוסקופיה ונמצא DIAPHRAGATIC HERNIA ו- ESOPHGITIS הרופא רשם לי טיפול תרופתי ב- LANTON , שאלתי היא האם זה הטיפול היחיד שיש? האם ההרניה תסתדר מעצמה(כי הובהר לי שלא מומלץ לנתח), והאם אאלץ להמשיך לחיות עם הצרבות ?, והאם ידועה האתיולוגיה לבעיה?

06/08/2005 | 15:28 | מאת: ד"ר אייל גל

זהו הטיפול הטוב ביותר לבעיה אם כי מדובר קרוב לוודאי בטיפול כרוני. אפשרות הניתוח קיימת אך לרב מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי. האטיולוגיה לא ברורה, מדובר בתפקוד לקוי של השסתום בין הוושט לקיבה עם או בלי בקע בסרעפת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול