הליקובקטר ומצבי לחץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/08/2005 | 22:39 | מאת: oshrat

שלום, לאחרונה אובחן אצלי חיידק ההליקובקטר וכרגע אני מטופלת באנטיביוטיקה (2 סוגים) ולוסק למשך 10 ימים. כבר מספר ימים שיש לי לחץ עצום בעבודה שגורם לי לכאבי ראש. בנוסף יש לי תחושת מועקה באיזור הגרוגרת בגרון ולחץ בבטן העליונה והתחתונה. האם יש לחיידק ההליקובקטר השפעה על מצב הגוף בזמן מתח ולחץ מוגברים? תודה אשרת

06/08/2005 | 15:06 | מאת: ד"ר אייל גל

אין קשר לחיידק אולם למצבי לחץ יכולה להיות השפעה על מערכת העיכול ועל הגוף בכלל והם עלולים לגרום לסימפטומים כפי שאת מציינת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול