ג'יארדיה למבליה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/08/2005 | 07:32 | מאת: דן

שלום, לאחר יותר מחודש של מיחושים בבטן ושלשולים בד"כ בבוקר התגלה לי בבדיקת צואה הטפיל ג'יארדיה למבליה - נמצאו ביצים של הפרזיט הזה. טופלתי שבוע בפלג'ל 4 כדורים ביום כל מנה 2 כדורים של 250. לא ניכר כל שיפור, אולי היה שיפור מינורי בתחילת הטיפול ממש אך כרגע לאחר 5 ימים מסוף הטיפול איני מרגיש הטבה. הרופאת המשפחה אמרה כי יש לחכות אפילו עוד חודש ואין מה לעשות כרגע וזה לוקח זמן עד שזה עובר. שאלתי היא אם אכן היא צודקת ואין מה לעשות או שיש אפשרות לטיפול נוסף או אחר אולי אנטיביוטיקה אחרת? והאם כדאי לעבור בדיקת קולונוסקופיה, זה יכול לעזור במשהו? תודה רבה

06/08/2005 | 15:00 | מאת: ד"ר אייל גל

לפעמים יש צורך בטיפול ממושך יותר נגד הטפיל. כדאי לחזור גם על בדיקות הצואה. במידה ואין שיפור תוך חודש והבדיקות תקינות מומלץ לפנות לרופא גסטרו. ד"ר גל

06/08/2005 | 19:45 | מאת: דן

ראשית תודה על התשובה. האם להתחיל שוב את אותו טיפול לעוד שבוע? הבנתי שטיפול ממושך בתרופה הזאת לא בריא. או שיש טיפול אחר מומלץ? אנטיביוטיקה אחרת? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול