חשד לחיידק מדבק!! נורא חשוב לקרוא!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2005 | 16:36 | מאת: אביהו

או-קיי.. מאיפה להתחיל?? חשוב לי לציין כי ההודעה תהייה ארוכה אולי מן הרגיל, אך חשוב לי כי תיקרא באופן יסודי, לפעמים תהיה התחושה כי ישנם פרטים ואולי פסקאות לא רלוונטים, אך לדעתי חשוב לציין אותם למען שלילה או הסכמה עם הממצאים. שמי אביהו, בן 21, סובל מבעיות עיכול (מזה 5-6) ששינו כמעט את כל אורח חיי. כבר בתחילה אפתח ואומר כי חוששני שזה מדבק (וזאת לאחר התעמקות בעניין). מתי שהוא בשנת 2000 התחלתי להרגיש רע, כאב בטן מוזר, שלשולים, הרגשה לא רגילה. באותו הזמן כמו כל בנאדם רגיל שזה קורה לו, חששתי שלקיתי בקלקול קיבה. ממש מאותו יום כל דבר שאכלתי (בעיקר ארוחות) גרמו לי לתחושת נפיחות, כאילו הרגשה שאכלת יותר מדיי, גם אז עדיין הייתי רגוע ושליו, אבל אז ראיתי שהתופעה חוזרת על עצמה על בסיס קבוע. כל דבר שאכלתי כאבה לי הבטן. עדיין הייתי רגוע, ז"א לא ייחסתי לזה חשיבות גבוהה מדיי. לאחר תקופה של חודש או חודשיים מאז תחילת הבעיות, שמתי לב שבת זוגתי באותה התקופה, מתלוננת על אותם תופעות בצורה כזו שכל פעם שאכלנו הייתי שומע ממנה את אותה התלונה על שאכלה יותר מדיי.. ממש כל פעם. ואז באותה תקופה היו שכיחות הפעמים שהיינו מתלוננים על כאבי בטן ולא רק אחרי ארוחות. כאב אחר, חד יותר. אוסיף גם כי באותה שנת 2000, היה לי מן התקף לא מובן שהכאיב לי נורא באזור הבטן, עד שפניתי למרפאה בבהילות ושם הוחלט לתת לי זריקת וולטרן. מאז כבר חששתי שאני והיא לוקים ב"משהו" כמובן שלא הייתי בטוח, ואפילו לא שיתפתי אותה בדעותיי. כלום!! היא אפילו לא ידעה שאני סובל מכאבי בטן או משהו קרוב לזה, לא רציתי להפחיד אותה. כשכאב לי, שתקתי. עברה שנה, שנה עם אותה הרוטינה הנ"ל. היה עוד התקף חזק אחרון מאז. וחלף שוב עם זריקת וולטרן בקופת החולים. אולי חשוב לציין. כי באותה תקופה בחיקנו הייתה כלבה, כלבת המחמד שלנו. היא התחילה לשלשל ולחלות לפני התופעות שלנו. וכן סבלה מחוסר תיאבון, או מרעב חזק. עוד פרט חשוב על הכלבה: שהייתה בגיל שלושה חודשים נפגעה בתאונת דרכים, רכב עלה על כל גופה הקטן פעמיים עם שני הגלגלים שלו. היא דיממה דימום קל מאיבר המין שלה, נלקחה לוטרינר ושם נאמר כי, היא צעירה, עצמותיה רכות ובינתיים אולי לא צריך טיפול רפואי. מאז לא קיבלה שום טיפול רפואי. אני לא רופא, אבל היא דיממה מהרחם!! ומאז היא חייה שלוש שנים שהיא צולעת ומשלשלת, עד שבוקר אחד מתה בדמי ימיה. מאז אני מנסה להבין עם רופאיי מה קורה איתי, עברתי סדרה של בדיקות:בדיקת נשיפה (שם נאמר לי כי יש לי הליקו-בקטר פילורי שלא מדבק) קיבלתי טיפול רפואי ולא הרגשתי שום שינוי. בדיקת גסטרו סקופיה (ברזילי) ללא הרדמה!- שם נאמר לי כי יש לי דלקת איפה שהוא, ובבדיקה נלקחו ביופסיות ושוב התגלה ההליקור בקטר. ושוב טיפול רפואי. וכן הרופא הבחין ב:"פצע קטן" כדבריו. לא עזר שום דבר. כעבור 8-9 חודשים שוב עברתי גם גסטרו סקופייה וגם קולונסקופיה (סורוקה) עם זריקת טשטוש שם נאמר לי כי אין לי כלום. לא חיידק, לא דלקת. אבל אני עדיין ללא שינוי בתופעות שלי והפרעות העיכול שלי. בכל אופן, היום אחרי חשדות ארוכות שזה מדבק, שהיו אך ורק בגדר חשדות, הגעתי למסקנה אחת, זה מידבק!!!! כל הסביבה שלי בצבא, בבית, חבריי הקרובים, כולם לוקים באותן התופעות הראשונות אותן חשתי פעם ועודני מרגיש בתוספת תופעות אחרות כנראה בגלל החמרה. נפיחות אחרי אוכל, ותלונות חוזרות ונשנות על עייפות, חלקם מתלוננים על כאבי ראש וגב. רשימת המתלוננים רק גדלה מסביבי. אני מדבר על אחיותיי, אמי, אחייני, חבריי, אמהות של חבריי, אחים של חבריי, מפקדיי וילדיהם, פתאום כולם נהיו בכיינים אני שואל??? פתאום לכולם כואבת הבטן??? כולם עייפים סחוטים????? כולם משלשלים סתם כך?? בעצם כך התחלתי לחשוד, יותר מדיי תלונות של כאבי בטן והפרעות עיכול הגיעו לאזניי, יותר מדי תלונות של אני "עייף" "אני עייפה" מאנשים שישנו גם 8-10 שעות בלילה. אני שואל זה מקרי??? אני יודע על שכיחותם של אנשים הסובלים מבעיות עיכול, אבל זה מוגזם. אפילו מהחובש היחידתי נאמר לי כי בזמן האחרון המון מתלוננים על הפרעות עיכול וכאבים בטן. אבל בטח שם חושבים שכל החיילים סתם מדברים כי הם רוצים חופשות. אבל חיילים משקרים לרופאים לפעמים, אבל לחבריהם הם גם משקרים?? שוב, לא כולם יודעים את חשדונותי, אני יודע שאם אשתף אותם יחשבו שהשתגעתי או שאני איזה היפוכונדר, מה שאני לא, אני אדם מאוד, מאוד הגיוני בעל שכל ישר, בריא בנפשי. אלה שיודעים את גירסתי, חלקם, לא לוקחים אותי ברצינות, ולחלקם רואים הגיון בדבריי, אבל אני יודע ורואה מה קורה מסביבי, זה פשוט גובל בזה שכולם מתלוננים כל הזמן אני מדבר על 150 אנשים אולי. מה עושים???? כל הרופאים אומרים שזה לא מדבק וכו'... אז אני אומר אולי זה משהו שנשגב מבינתכם? אולי זה איזה וירוס חדש? שוב, אני לא רוצה להשמע תמהוני כי אני לא! אני אדם מאוד מקובל בהמון מסגרות שונות. וידוע כאדם הגיוני ושליו. משום שאני חוקר ומתעסק עם הסוגייה המון זמן, שמתי לב להמון פרטים שחוזרים על עצמם, פרט חשוב לדוגמא, שאנשים נדבקים ממני (מה שאני לא נותן שיקרה, אבל שמבקשים ממך לגימה מהפחית אתה נשמע מפגר קצת שאתה לא מוכן לתת) או ממישהו שכבר נדבק ממני, ברוב המקרים, מצטננים יום אחרי ההדבקות, ז"א לוקים בדלקת גרון, חום, חולשה. אני יכול לכתוב שעות על התופעה שלי, חקרתי באופן יסודי עם עצמי ועם אחרים (משמיעת תלונותיהם) גם מלשאול את אותם "חשודים בהדבקות" שאלות זהות, ותשובותיהם זהות ודומות. ללא לחשוף חשדותיי. והגעתי למסקנות רבות אחרות. אשמח לענות על כל שאלה. אשמח לעבור כל בדיקה שתתאפשר בכדי להוכיח זאת, ובמיוחד בכדי שכל הסיוט ייגמר, אם ייגמר. תודה, אביהו.

31/07/2005 | 22:23 | מאת: מירי

אתה יכול לפנות למירי טלפון 0528806503

01/08/2005 | 18:29 | מאת: אביהו

שלום לך, רק רציתי לדעת מה בדיוק הסטסטוס שלך לגבי העניין אותו העלתי, ז"א הכיצד תוכלי לעזור לי? בתור מה? בתודה מראש, אביהו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול