הליקובקטר - תסמיניו וסיבות להיווצרותו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2005 | 03:42 | מאת: אשרת

שלום, לאחרונה התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר (6.83) לאחר בדיקת נשיפה ואני מטופלת כרגע ב-2 סוגי אנטיביוטיקה (מוקסיפן+קלרידקס) ובלוסק. הרקע לשליחה לבדיקה ע"י רופאת משפחה היה כאבים חדים וממושכים בבטן העליונה, כאבי גרון לא פוסקים המלווים ביובש ובכחכוחים רבים וכן בתחושה של משהו ש"תקוע" ומפריע בגרון. דבר זה קורה בעיקר לאחר שירה (אני לומדת פיתוח קול) או דיבור ממושך. שאלותי הן: 1) מה יכול להיות הגורם לחלות בחיידק זה? 2) כיצד ניתן להימנע מלחלות בו בשנית והאם הוא מדבק? 3) האם במשך הטיפול כדאי להימנע משירה מחשש לפגיעה במיתרי הקול בנוכחות החיידק? או שאין קשר בין השניים. 4) ושאלה אחרונה וחביבה, נאמר לי ע"י נטורופאטית שישנם סוגי מזונות המעודדים את הישנות החיידק ואינם מומלצים, תוכלו לציין את המהותיים מביניהם? תודה רבה מראש, אשרת.

06/08/2005 | 13:29 | מאת: ד"ר אייל גל

החיידק שוכן בכמעט 50% מן האוכלוסיה בארץ ונדבקים בו בעיקר בגיל הילדות דרך הפרשות הגוף. ברב המקרים החיידק אינו גורם לסימפטומים אך עלול להתפרץ ולהפוך אלים ואז לגרום לדלקת קיבה וכיבים בקיבה ובתריסריון המתבטאים בכאבים בבטן העליונה, בחילות והקאות. הטיפול הוא באנטיביוטיקה כפי שאת מקבלת. לגבי בעיות הגרון אינני משוכנע שהן קשורות לחיידק. לגבי המזונות שאינם מומלצים תשאלי את הנטורופתית שאמרה לך זאת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול