בטן נפוחה וכואבת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2005 | 23:08 | מאת: נועה

דוקטורים נכבדים שלום רב, אני בת 50 וסובלת בשנים האחרונות מבטן נפוחה וכואבת בעיקר בערב ובלילה לפני השינה. לפני שלוש שנים התגלה החיידק האחראי לגרימת אולקוס "אליו בקטר" הלכתי לנטורפתית הבעיה עברה אך שוב חזרה. (ללא אניטיביוטיקה) ברצוני לדעת: 1.האם יכול להיות שמדובר באותה הבעיה או שזו בעיה גניקולוגית? 2.בעבר נאמר לי שיש לי "אוויר בקיבה" האם יש דבר כזה וכיצד יש לטפל בזה? לסיכום אשמח מאוד אם תעזרו לי ותייעצו לי למי עליי לפנות ואיזה בדיקות עליי לעשות על מנת לחיות נורמלי.... תודה רבה רבה......

06/08/2005 | 13:24 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי איזה טיפול עברת כנגד הליקובקטר אך הטיפול המקובל הוא באנטיביוטיקה. ייתכן שאין קשר בין החיידק לנפיחות הבטן ועליך להתיעץ ברופא גסטרואנטרולוג ואולי גם בדיאטנית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול