כאבי בטן תחתונה המקרינים לרקטום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2005 | 16:00 | מאת: ר

אני כשבועיים לאחר לידה, ומזה מספר ימים יש לי כאבי בטן תחתונה עזים במיוחד שמקרינים לרקטום (פי הטבעת). הכאבים מרגישים ממש כמו ציר. במיון בבי"ח בבדיקה וגינלית הכל תקין (וגם בדיקת טחורים תקינה) - אך אציין כי במגע ידני בצוואר הרחם - קפצתי מכאב. הכאבים מתגברים בעת מתן צואה בעיקר כאשר הצואה עוברת במעי. האם יכול להיות שזו בעיית גסטרו? אינני יודעת יותר מה לעשות. נתנו לי אנטיביוטיקה לשלול נושא של זיהום אך אין שינוי בכאב. תודה על תשובתך.

06/08/2005 | 12:24 | מאת: ד"ר אייל גל

נשמע יותר שמדובר בבעיה גניקולוגית במיוחד לאחר לידה ואם יש כאב במגע בצוואר הרחם. צריך לזכור שהרקטום נמצא סמוך לרחם ולנרתיק ובעיות במערכת המין יכולות להקרין לכיוון הרקטום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול