מעיים עצלים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2005 | 10:22 | מאת: מישהי

שלום, עקב הפרעת אכילה השתמשתי תקופה ממושכת בכדורים משלשלים משתי הקבוצות (ביסקודיל ופנולפתלאין) במינון של 5-7 כדורים ביום. בתקופה האחרונה אני מנסה להיגמל מהם, אך בלעדיהם אין לי יציאות כלל ואני סובלת מכאבי בטן כל הזמן. מה לעשות?האם נגרם לי נזק בלתי הפיך? כיצד אפשר להיגמל מהמשלשלים? אני שותה הרבה מים במהלך היום (10 ליטר. כן, ליטר), אך הדבר אינו משפיע, וגם אין לי הרבה שתן יחסית לכמויות שאני שותה. מדוע? לאן הולכים כל המים? האם זה קשור? בבקשה תענו לי, אני מפחדת... תודה.

31/07/2005 | 22:40 | מאת: דליה

למישהי שלום תופעת המעיים העצלים, אכן אופיינית לשימוש ממושך במשלשלים מסוגים שונים. וכעת בהרחבה: כשאנו מרגישים שאנו רוצים להיתפנות באופן רגיל, זה מני שבד"כ הפריסטלטיקה של המעיים (מערכת השרירים ההיקפית) מבצעת את תפקידה. היינו מודיעה לנו שיש לפנות פסולת שהיצטברה. במצב שבו אנו נוטלים משלשלים, התישדורת למעיים להיתפנות היא לא פיזית (פריסטלטית), אלא כימית. באמצעות קולטנים ומשדרים כימיים, המעיים מאותתים למוח שהם צריכים להתרוקן. ע"מ להחזיר את המצב לקדמותו, יש לבצע הבראה של במעיים במספר שלבים: 1. להרבות באכילת פירות וירקות חיים, על קליפתם בשלב ראשון. התזונה זו מספקת סיבים (פייברס) למערכת ומאפשרת לה לזהות לאט, לאט את הצורך בפעילות, שרירית. 2. להרבות בפעילות פיזית: עלייך בשלב ראשון, להתחיל בכפיפות בטן או כל פעילות אחרת שמאמצת את שרירי הבטן. 3. באשר לשאלתך, אם את לא מרגישה שיש לך בצקות מיותרות בכל מיני איזורים בגוף כמו: קרסוליים, כפות רגליים או זרועות, הרי שמשק המים שלך תקין. 4. בהצלחה, ומקווה שנירגעת מעט. 5. אגב, לא הייתי שוללת ביקור אצל דיאטנית (יש היום בכל קופ"ח) לצורך התאמת תפריט ספציפי לבעייתך ומעקב חודשי. בברכת בריאות, והחלמה מהירה, דליה

05/08/2005 | 22:20 | מאת: ד"ר אייל גל

אני חושב שיש לך בעיה קשה של שימוש לא תקין במשלשלים (laxative abuse) ושתיית מים כפייתית. את גורמת נזק קשה לגופך ואת צריכה יעוץ דחוף של רופא מומחה בהפרעות אכילה וייתכן גם פסיכיאטר. אל תתמהמהי אחרת המצב עוד ילך ויחמיר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול