לאחר כריתת כיס מרה בניתוח פתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2005 | 07:31 | מאת: שמודל

שלום רב, לפני כשבועיים עברתי את הניתוח הנ,ל, שאלת השאלות, האם הסיכויים להשמנה גבוהים יותר מלפני הניתוח למרות אותה תזונה??? (נמנעתי ממזון המעיר את בעיות המרה לפני). לצערי אין ממש אינפורמציה "כיצד מתפקדים ללא כיס מרה" במיוחד ממה רצוי להמנע ומדוע מוטלת האחריות על כיס המרה לפרוק השומנים, האם הכבד לא יצליח לעשות את "העבודה" של הכיס מרה?? בקיצר, הפחד הגדול שלי להשמין, ומנת הקלוריות היומית שלי היא סבירה למשקלי ופעילותי, כמובן שישנם ימים שאנו סוטים מעט מהרגלינו המקובלים, והשאלה היא האם "אשלם" על זה??? כמעט לכל מחלה בעולם יש שם, עדיין לא מצאו את השם המתאים ל-פחדן ההשמנה (חוץ מאנורקסיה...שזה מורכב יותר) אז תודה מראש, מהפחדנית ,

05/08/2005 | 22:17 | מאת: ד"ר אייל גל

אין כל סיבה להשמנה לאחר ניתוח כיס מרה. מלחי המרה עדיין מופרשים מהכבד למעי ולעתים אפילו קיימת ירידה מסויימת בספיגת השומן (אם כי לא ידוע לי על ירידת משקל אחרי הניתוח). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול