רפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2005 | 00:02 | מאת: שרית

האם שחיה באופן קבוע יכולה להגביר את בעית הרפלוקס? שמתי לב שלאחר שחיה אינטנסיבית אני חשה בכאב באזור הבטן העליונה. שאלה נוספת האם רפלוקס כרוני המטופל באופן סדיר בכדורים יכול לגרום לסיבוכים בעתיד של הצריות למינהם או בעיות גידוליות למינהם( רפלוקס מטופל) , ז"א מה עלול להגרם בעתיד הרחוק לאדם שאובחן אצלו רפלוקס בגיל צעיר?

05/08/2005 | 22:16 | מאת: ד"ר אייל גל

פעילות גופנית יכולה להחמיר לעתים רפלוקס באופן זמני אם כי זו לא סיבה להמנע מהפעילות. חשוב לא לאכול זמן מה לפני התחלת הפעילות ולקחת את הכדור לפני כן. טיפול מתאים וקבוע ברפלוקס מונע או מפחית משמעותית סיבוכים כגון הצרויות וגידולים בעתיד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול