חוסר בויטמים B12

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 22:34 | מאת: מירית

לאבי יש חוסר בויטמים B12 - B12= 109 1. האם עם כמות כזו של הויטמין אפשר להסתפק בכדורי B12?????? או שבכמות כזו רק זריקות יעזרו?????? 2. האם מומלץ לערוך את טסט שילינג? מה ניתן לגלות בבדיקה זו ? והאם היא חיונית? והאם יכולים להתגלות בבדיקה זו עוד דברים? אשמח להסבר על בדיקה זו תודה מראש

05/08/2005 | 22:14 | מאת: ד"ר אייל גל

כבר הוכח כי שימוש ב 2 כדורי ויטמין B12 ליום מתחת ללשון שקול לזריקת B12 חודשית. מבחן השילינג בודק את ספיגת הויטמין בגוף ויכול לעלות על הפרעת ספיגה למשל עקב דלקת כרונית בקיבה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול