פריטין נמוך מאוד!!!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 21:24 | מאת: [email protected]

בעמוד 192 כתבתי לך את הבעייה שלי ואכן ענית בהרחבה - תודה !!! אך ברצוני לברר לגבי הפריטין לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקות כלליות והפריטין יצא 80 בחודש מאי 2005 שוב ביצעתי בדיקות כלליות והפריטין יצא:8, בהמלצת רופא המשפחה התחלתי ליטול מיד פריפל 3 כתוספת ברזל (פריטין 8 יצא אחרי שקיבלתי מחזור באותו חודש) היות ועברו כחודשיים וחצי מאז התחלתי ליטול פריפל (הקפדתי מאוד ולא פספסתי אף יום!) רופא המשפחה שלח אותי לבצע שוב בדיקת פריטין, הפעם ביצעתי את הבדיקה לפני המחזור (יומיים לפני) והפריטין יצא: 14.9. מה אומר הפריטין הנמוך, כתוצאה ממה נגרם, אני בסה"כ בת 31 ובריאה בד"כ ודי מתסכל אותי להתעסק בבעיות כאלו. היום חזרתי מחו"ל משהייה של שבוע בחופשה, במהלך החופשה קיבלתי מחזור והכל היה בסדר אך שלשום (ביום האחרון למחזור) התחלתי להרגיש סחרחורות מאוד חזקות פשוט רק סחרחורחת ללא חום או כאבי בטן, היות והסחרחורות היו כ"כ חזקות הזמנתי רופאה למלון בו שהיתי אחרי מס' שאלות ובדיקת מדדי לחץ דם דופק וחום היא שאלה אותי אם אני יודעת מה הפריטין שלי ומשהתברר לה שהוא נמוך היא אמרה שאני חייבת לטפל בזה ולא רק ע"י אכילת בשר בקר (שדר"כ תמיד יוצר אצלי גזים וכאבי בטן ובשל כך אני נמנעת מאכילתו) מה הדרך לטפל בכך? אני חייבת תשובה אני לא מוכנה שזה ישפיע על חיי אני בריאה ומאושרת ומבקשת תשובה - תודה

05/08/2005 | 22:12 | מאת: ד"ר אייל גל

לעתים קצב הדימום ואבדן הברזל במחזור מהיר יותר מאשר יכולת הגוף לספוג את הברזל מהמזון או מתכשירי ברזל ויש צורך להגביר את מינון הברזל. אם לא מדובר בבעיית מחזור קשה יש לשקול בירור של דרכי העיכול בשאלת דימום נסתר או בעיית ספיגה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול