תוצאות ביופסיה- דחוף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 16:44 | מאת: מטילדה

שלום רב, להלן תשובת מעבדה שקיבלתי מביופסיה שנלקחה מבדיקת קולנוסקופיה. אבחנה קלינית: חומר, רקמה או איבר שנשלח לבדיקה: מרירית מודלקת ברקטום רירית קולון מודלקת ומכויבת עם מורסות בקריפטות ועם ריבוי של תאי פלסמה בבסיס של למינה פרופריה. השינויים יכולים להתאים ל- IBD בבקשה בבקשה מה זה אומר? כיום אני לוקחת חוקני קצף כבר 10 ימים אלא שמלבד שנקגעו השלשולים התכופים יש עדיין דימום מהרקטום. האם נכון להתחיל לקחת פאסל בחפיפה עם הקצף? בבקשה תשובתך המהירה. תודה, מטילדה

05/08/2005 | 22:01 | מאת: ד"ר אייל גל

לא הייתי רוצה להתייחס לתוצאות ביופסיה ספציפית והתשובה צריכה להנתן ע"י הרופא המטפל. אני מניח שהבדיקה בוצעה עקב קוליטיס המערבת את אזור הרקטום (נקראת גם פרוקטיטיס). ניתן לשלב בטיפול קצף סטרואידי בשילוב של כדורי 5ASA כגון רפאסל. במידה ואין שיפור במצב התייעצי בהקדם עם הרופא שלך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול