בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 11:57 | מאת: י.ב.

ההוראות לבדיקת דם סמוי בצואה אומרות במפורש שאין לבצע הבדיקה כשיש דימום (מדובר על טחורים, אבל איני יודע מאיין נובע הדימום). הצואה מעורבת בדם, ולפעמים ישנו גם טיפטוף דמי נוסף מהרקטום. האם עלי לבצע את בדיקת הצואה במצב זה, או שעלי לבצעה רק כשאין דימום הנראה לעין?

28/07/2005 | 19:34 | מאת: ע

עד שהרופא יענה לך - ההגיון אומר שכאשר יש דם גלוי, אין טעם לבצע בדיקה לדם סמוי.

29/07/2005 | 15:35 | מאת: י.ב.

ולמרות שציינתי בפירוש בפני הרופא המטפל שאני מדמם, קיבלתי את ההפניה לבדיקת דם סמוי.

05/08/2005 | 15:27 | מאת: ד"ר אייל גל

אין טעם בביצוע בדיקת דם סמוי בצואה כשיש דימום נראה לעין. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול