קוליטיס ושלשולים במזרח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 10:35 | מאת: שם בדוי

אני אמורה לטוס למזרח עוד חודש ורציתי לדעת האם כחולת קוליטיס קלקולי הקיבה שאני אמורה לקבל יכולים לגרום לכניסת החיידקים למע' הדם ולגרום למחלות קשות? כיצד עליי לנהוג במצב של קלקולי קיבה - האם מותר לקחת אימודיום או שאר תרופות מונעות שלשולים? האם עליי לצרוך אנטיביוטיקה כלשהי כדי ל"חסל" את החיידקים. מה הנוהל לגבי חולי קוליטיס? תודה

05/08/2005 | 15:04 | מאת: ד"ר אייל גל

הבעיה היא שקשה לעתים להבדיל בין התפרצות של מחלה שלשולית זיהומית לבין התקף של קוליטיס וכן קשה לעתים להגיע למרכז רפואי מסודר במהלך הטיול. אני מציע להצטייד באנטיביוטיקה נגד שלשולים ובמקרה של ספק לקחת אותה בנוסף לטיפול המונע הרגיל. כמו כן רצוי לתכנן את המסלול כך שתהיה גישה למרכזים רפואים קרובים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול