רגישות לקמח
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
אני יודעת שיש שם למחלה של הרגישות לקמח, לחם וכד'ו אך איני זוכרת את שמה. בן זוגי נשלח לבדיקות דם לגילוי המחלה\הרגישות לאחר שבוע של שילשולים קשים ולאימו יש את הרגישות הנ"ל. התוצאות שהתקבלו הן: IgA) Ab TransGlutaminase 3 U/ml-קטן מ :ערכי יחוס Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml Positive: 8 U/ml - גדול מ Immunoglobulin A 400 (160) 70 mg/d מה הבדיקות אומרות?
לקריאה נוספת והעמקה
רגישות למוצרי קמח(או כל מוצר המכיל את החלבון גלוטן) נקראת מחלת צליאק (celiac disease). אינני מוכן לפענח בדיקות מעבדה מעל דפי הפורום מחשש לטעויות בהעתקה ומכיוון שעל הרופא המטפל למסור את התשובות ולפרשן. ד"ר גל