רגישות לקמח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 08:35 | מאת: לירז

אני יודעת שיש שם למחלה של הרגישות לקמח, לחם וכד'ו אך איני זוכרת את שמה. בן זוגי נשלח לבדיקות דם לגילוי המחלה\הרגישות לאחר שבוע של שילשולים קשים ולאימו יש את הרגישות הנ"ל. התוצאות שהתקבלו הן: IgA) Ab TransGlutaminase 3 U/ml-קטן מ :ערכי יחוס Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml Positive: 8 U/ml - גדול מ Immunoglobulin A 400 (160) 70 mg/d מה הבדיקות אומרות?

05/08/2005 | 15:01 | מאת: ד"ר אייל גל

רגישות למוצרי קמח(או כל מוצר המכיל את החלבון גלוטן) נקראת מחלת צליאק (celiac disease). אינני מוכן לפענח בדיקות מעבדה מעל דפי הפורום מחשש לטעויות בהעתקה ומכיוון שעל הרופא המטפל למסור את התשובות ולפרשן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול