טחולון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 21:29 | מאת: שרית

שלום אני סובלת ממערכת העיכול, עדיין בבירור מה בדיוק. לאחר תלונות על כאבי בטן, ערכתי אולטרסאונד בטן, והתגלה טחולון, שהרופא גילה בו ענין ואמר שהוא לוקח את הצילום לביה"ח? מה משמעות "טחולון"? אני מבינה שהוא קיים אצל אחוז קטן באוכ'....האם נולדים אתו? או שהוא מתפתח? האם קיים סיכון כלשהו? אשמח לשמוע פרטים.......תודה

05/08/2005 | 14:44 | מאת: ד"ר אייל גל

באחוז מסויים של האנשים הטחול מפוצל לשניים ואז קיים טחול "נוסף", אין לכך כל משמעות קלינית והדבר אינו גורם לסימפטומים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול