חיידק אליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 21:19 | מאת: קרן

שמי קרן בת 30 וגילו אצלי בקיבה את החיידק שמצויין בנדון. הופנתי לקבלת טיפול אנטיביוטי במס' תרופות להלן: מוקסיוויט= 10 ימים קלרידקס=10 ימים לנטון=30 יום. אבקש לדעת: 1. האם טיפול זה יעיל ולכה זמן אם בכלל 2. האם קיימים מאכלים אשר מהם אני צריכה להימנע. 3. האם מדובר במחלה מדבקת וכיצד יכולים להידבק ממנה 4. האם יכולה להיות החמרה במצב או שחיידק זה יכול להעלם לתמיד בעקבות התרופות שציינתי. 5. האם ניתן לטפל בחיידק זה בדרכים טבעיות.

05/08/2005 | 14:41 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול שקיבלת יעיל בכ 80% מן המקרים ובמידה ובדיקה חוזרת לאחר הטיפול שלילית הסיכון להדבקה חוזרת נמוך מאד. אין צורך להמנע ממאכלים מסויימים לאחר הטיפול בחיידק. במקרים מסויימיים למרות הטיפול המוצלח בחיידק אין שיפור בתלונות ולעתים אף החמרה ואז יש לחפש גורמים אחרים לתלונות. לא ידועה תרופה טבעית לחיידק שהיא בעלת יעילות המתקרבת לאנטיביוטיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול