כאבי בטן לאחר אכילה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 20:45 | מאת: דנה

שלום! אני בחורה בת 31 אמא ל 3 ילדים משקלי 53 גובה 1.61. ברצוני לשאול כיצד ניתן או מה עלי לעשות בעקבות בעיה שאני סובלת ממנה כבר הרבה זמן והיא גזים לאחר כל דבר שאני מכניסה לפה, הזמן היחיד בו אין לי גזים הוא לאחר יציאה ויש לציין שיש לי יציאה מסודרת בכל בוקר. אך לאחר ארוחת הבוקר מיד יש לי גזים שוב וחוזר חליליה.... ניסיתי לשנות הרגלי אכילה אך מצאתי שכמעט כל דבר גורם לי לאי נוחות בבטן זה פחות והשני קצת יותר. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא לגבי מה אני צריכה לעשות תודה!

05/08/2005 | 14:37 | מאת: ד"ר אייל גל

נסי להתיעץ בדיאטנית לגבי הפחתת מאכלים היוצרים גזים במעי, ניתן לנסות תרופות סופחות גזים על בסיס פחם או חיידקים פרוביוטיים. עם זאת יש לזכור שלא מדובר בבעיה רפואית אלא בחלק מתהליך העיכול ולא תמיד ניתן להתגבר על הבעיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול