ניתוח במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/07/2005 | 14:21 | מאת: אתי

שלום רב, אני בת 52 עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת 2 גידולים שפירים מהמעי הגס, במהלך הניתוח כרתו חלק מהמעי כחצי מאורכו, טחול אשר דימם במהלך הניתוח ושחלות שניראו "לא טוב" - ללא כל מימצאים..., שוחררתי ללא כל הנחיות מיוחדות. (הרקטום לא נפגע). מאז הניתוח אני מתקשה לעכל מוצרים כגון:גזר חי, קולורבי וירקות קשים נוספים ופירות הדר: אכילתם גורמת לי לכאבי בטן קשים, התכווצויות והקאות. ברצוני לדעת מהו הגורם לתופעה זו, וכיצד אפשר להנות ממאכלים בריאים(כגון ירקות חיים) ולא עתירי שומן... לתשובתכם אודה, בברכה, חנה.

26/07/2005 | 22:34 | מאת: ז

נ

26/07/2005 | 22:42 | מאת: דר לומ זהר

לאתי שלום, 1. לאחר ניתוח כריתה של חצי מעי, בוודאי שצפויות בעיות עיכול, שיחה מסודרת עם תזונאית יכולה בהחלט לסייע. 2. משהו "בסיפור שלך" אינו ברור, בוודאי שלא ברור מדוע נכרת חצי מעי בשל 2 פוליפים שפירים. אני ממליץ שתפני למרפאה בה טופלת לקבלת הבהרות בנושא, לרבות פרוטוקול המעקב ומידת הסיכון בהמשך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול