דם סמוי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/07/2005 | 14:30 | מאת: יעלה

לאמי (בת 60) נמצא דם סמוי בצואה בשתיים מתוך ששת הדגימות. היא הופנתה לקולונוסקופיה אך נאמר לה שקיימת אפשרות לבצע במקום קולונוסקופיה וירטואלית-ממוחשבת (בתוספת השתתפות כספית). 1.ברצוני לדעת מה ההבדל בין שתי הבדיקות ומה הן היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. 2.בנוסף אשמח אם תוכלו להגיב לתוצאות בדיקת הדם הסמוי-האם העובדה כי רק 2 מהדגימות לא היו תקינות מפחיתה את החשש כי מדובר חלילה בממצא לא תקין?

26/07/2005 | 23:20 | מאת: דר זהר לוי

ליעלה שלום לא להסכים בשום פנים ואופן לביצוע CT וירטואלי. על אימך לעבור קולונוסקופיה רגילה , במידה ואין הסבר בקולונוסקופיה להמשיך בבירור של שאר דרכי העיכול. קולונוסקופיה וירטואלית לא תזהה בעיות ברירית המעי אשר עשושיים לדמם, לא תזהה טחואים לא תזהה נגעים של כלי הדם או פוליפים קטנים ובקיצור - חד משמעי לא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול