פיסטולה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/07/2005 | 16:10 | מאת: טל

שלום! נהדר שיש למי לפנות כדי לקבל עצה- אני סובלת מפיסטולה שחוזרת בפעם השלישית, בעבר טופלתי בניפידיפין2%, על מנת לצמצם את הפיסטולה אבל כרגע אני בהודו- האם יש משהו שיוכל להקל עליי בזמן הקרוב? (הטיסה שלי בעוד חודש, בלי אפשרות להקדים) אשמח לתשובה תודה

28/07/2005 | 23:49 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ידוע לי על טיפול בניפדיפין לפיסטולה אך ייתכן שאת מתכוונת לפיסורה. אינני יודע מה האמצעים העומדים לרשותך אך חשוב לשמור על ריכוך היציאות בעזרת שמן פרפין או אמצעים אחרים כגון סיבים, פירות וירקות בכמות גדולה. להשתדל לשטוף את אזור פי הטבעת אחר היציאה ולא לנגב. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול