טיפול בעצירות כרונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/07/2005 | 02:02 | מאת: רחל

שלום שמי רחל ואני בת 60, סובלת מזה קרוב ל30 שנה מעצירות כרונית. במהלך השנים טופלתי בכמה סוגים של תרופות (חוקנים, שמן פרפין, שמן קיק, אגיולקס, אאוקרבון, פאנקריאופלט, קוביות פורטזן, עיכולקס). שום תרופה לא ממש הועילה (למעט אולי שילוב של עיכולקס ופורטזן). האם עיכולקס ופורטזן בשימוש יומיומי אינם גורמים נזק בטווח הארוך והאם קיים היום טיפול אלטרנטיבי אחר למישהו במצבי? אני לא יודעת אם יש קשר, אך למען הדיוק אני חייבת לציין שאני לוקחת תרופות מרשם רבות אחרות: FOSALAN, SLOW DERALIN, SIMVASTATIN,ZODROM,PAXXET,CLONEX וטבליות סידן. תודה מראש, רחל.

25/07/2005 | 23:34 | מאת: ד"ר אייל גל

בוודאי שחלק מן התרופות גורמות גם הן להחמרת העצירות. שילוב של עיכולקס ופרוטיזן המורכבים מפירות יבשים אינו מזיק וניתן להשתמש בו. ד"ר גל

01/08/2012 | 11:38 | מאת: דליה

אני בת 34 וסובלת מעצירות כבר שנים,השתמשתי בהמון דרכים גם כדורים וגם משלשלים טבעיים,אך ללא תועלת,בימים הראשונים עוזר ולאחר מכן כלום,יש מצבים שאני כמעט חודש לא נכנסת לשרותים.אנא מכם מה עליי לעשות,ואם יש בדיקות שאני אמורה לעשות כדי לפתור את הבעיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול