בוץ בצינורות המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/07/2005 | 19:26 | מאת: אורי

שלום רב לסבי יש בעיה של בוץ בדרכי צינורות המרה . לפני כמה שנים עבר ניתוח כריתת כיס מרה, בעקבות דלקות חוזרות בלבלב . בבית החולים הוצע לו בדיקת E R S P בדיקה שהריי כרוכה בסיכון ברצוני להוסיף שסבי סובל מתפקוד ראתי לקוי(30% תפקוד), בעיות לב .מחלת צאליק ,בעיות אי ספיקת כליות,ובעיות בתפקודי כבד ........ הוא בן 74 האם ניתן לעשות בדיקת E U S במקום E R S P ?

23/07/2005 | 23:00 | מאת: אורי

אני מצטער אבל לאחר שדיברתי עם סבי הבנתי שאת בדיקת ה E U S הוא עשה כבר ומה שהוא עומד לעבור זאת בדיקצת E R C P והשאלה שלי זה האם יש סכנות רבות בביצוע הבדיקה ? כי הבנו שהבדיקה מאוד מסוכנת.... ואיפה אפשר לבצע בדיקה כזאת ואולי יש בכלל אפשרות אחרת לפתרון הבעיה בלי ביצוע הבדיקה אודה לכם מאוד אם תענו לי על השאלה דרך האתר כמה שיותר מהר

23/07/2005 | 23:46 | מאת: ד"ר אייל גל

בבדיקת ה ERCP מתבצע גם טיפול של ניקוז דרכי המרה והוצאת אבנים ובוץ ולכן למרות הסיכונים אין ברירה אלא לבצע אותה. האפשרות השנייה היא ניתוח וזה הרבה יותר מסוכן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול