גסטרוסקופיה ועוד משהו....

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/07/2005 | 14:00 | מאת: bamba

שלום אני בת 17 ויש לי שתי שאלות: בבדיקת נשיפה נמצא שיש לי את החיידק הליקובקטר ורופא גסטרו הפנה אותי לגסטרוסקופיה לפי מה שהבנתי המטרה של הגסטרוסקופיה היא לבדוק אם החיידק קיים או לא. לכן אשמח לדעת אילו עוד מטרות יש לבדיקה? סיכונים? זמן צום לפני? וכל מידע על הבדיקה . והאם ניתן/רצוי לעשות טסט יום לאחר מכן (הבדיקה בצהריים)? והשאלה השנייה : במבחן נשיפה לפני חצי שנה התגלה חוסר לקטאז. ומאז אני נמנעת ממוצרי חלב בכלל. היום מישהו אמר לי שגבינות עיזים מותר מכיוון שאינן מכילות לקטוז האם זה נכון? אשמח לתשובה בת-אל

23/07/2005 | 22:43 | מאת: ד"ר אייל גל

מטרת הגסטרוסקופיה אינה גילוי החיידק ולשם כך קיימות גם בדיקות לא פולשניות. לרב מבצעים גסטרוסקופיה בגיל צעיר רק אם יש בעיות נוספות או שהטיפול לא השפיע. לבדיקה סיכונים קטנים כגון דימום או חור במעי והשפעות של הטשטוש. רצוי לברר עם הרופא מה מטרת הבדיקה מעב לגילוי החיידק ולדון על הסיכונים והאלטרנטיבות. לגבי גבינת עזים היא אכן בעלת אחוז לקטוז נמוך. ד"ר גל

23/07/2005 | 23:52 | מאת: bamba

לרופא תודה רבה על התשובות !!! הבדיקה נקבעה תוך זמן קצר (10 ימים לאחר הביקור אצל הגסטרו). זוהי הבדיקה היחידה שהוא דרש בנוסף לבדיקות שכבר בוצעו : תרבית צואה נתגלו פרזיטים , ובדיקת נשיפה להליקובקטר 10.09 וללקטוז 113. אילו בדיקות כדאי לבצע לפני הגסטרוסקופיה? והאם מקובל לבצע גסטרוסקופיה לפני התחלת טיפול בחיידק? הבעיות הנוספות שיש הן שלשולים וכאבי בטן האם זה מסביר את הצורך בבדיקה? השאלה המרכזית שנשארה ללא תשובה נקבע לי טסט עוד לפני שנקבעה הבדיקה ליום אחרי הבדיקה (טסט בבוקר והבדיקה יום לפני זה בצהריים) , האם כדאי לעשות את הטסט ? זה יכול לפגוע? אשמח לתשובה כי המועד מתקרב ואני די לחוצה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול