ויטמין B12, חומצה פולית וצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/07/2005 | 17:44 | מאת: ענתי23

שלום רב, במשך 6 השנים האחרונות היתה לי בעיה עם B12 וחומצה פולית - הערכים היו נמוכים, ולא היתה ספיגה טובה מהכדורים, כך שעד היום כל פעם טופלתי ולאחר הפסקה המצב חזר לקדמותו. לפני כחודשיים גילו אצלי צליאק, אמרו לי שאם אשמור על דיאטה נטול גלוטן ערכי הויטמינים הייו תקינים. לפני חודש וחצי בבדיקות: ויטמין B12 - 355 וחומצה פולית 6.5, היום התוצאות: ויטמין B12- 256 וחומצה פולית 4.4. למה שוב הערכים צונחים? בקצב הזה עוד חודש אני שוב אגיע למחסור בויטמינים... מה עלי לעשות? (אני לא צמחונית, בת 23 ואוכלת כראוי).

23/07/2005 | 00:58 | מאת: ד"ר אייל גל

קודם כל לוקח זמן עד שרירית המעי משתקמת ומצב הספיגה חוזר לקדמותו, הירידה הקלה בערכים יכולה להיות מקרית ורצוי להמשיך ולעקב ואם נוצר חסר לחזור לקבל ויטמינים. רצוי גם לעקוב אחרי ערכי הנוגדנים לצלייק כדי לוודא שאת שומרת על הדיאטה כראוי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול